CONNECT RZIM

We moeten niet gewoon stilzitten en luisteren en ja knikken. Soms moeten we een keer nadenken en onderzoek doen. Is het wel waar wat er ons allemaal vertelt wordt?

Of, we moeten ook niet bang zijn als we niet alles kunnen beantwoorden wanneer ons vragen worden gesteld, bijvoorbeeld wanneer ongelovigen ons met vragen bestoken over de authentitieteit van de Bijbel of dergelijke zaken.

Sinds kort ben ik op een site terecht gekomen die eigenlijk een soort community vormt van mensen die hun vragen willen beantwoordt zien, maar ook mensen die gewoon dieper willen onderzoek plegen in de Bijbel en de context van het christelijk geloof en het dagelijks leven. Ook kan men daar deelnemen aan een debat of gewoon je eigen visie delen over een onderwerp.

Maar … belangrijk … ongeacht dat je warm ontvangen wordt merk je wel dat het geen social media mentaliteit is van mensen die prentjes delen en fotootjes aanpassen en platte praat verkopen. Super goed.

CONNECT RZIM; zo heet die site.

Mijn idee? Ge-wel-dig. Ik heb geen idee waar ik eerst moet kijken, welke posts, vragen of aanvullingen ik eerst moet lezen. Ik voel me als een kind in een speelgoedwinkel. Alles is zo overheersend en ziet er zo goed uit. Althans … 🙂 LOL … nu toch nog.

Ik besef dat niet alles perfect is, maar ik vind het zalig een deel te kunnen zijn van een gemeenschap die je uitdaagt dingen uit te zoeken en niet zomaar te zitten kijken en ja te knikken. Je hoeft niet met alles akkoord te gaan en je kan je eigen mening delen. – Maar dat houdt dan ook in dat je soms ook in je ongelijk wordt gesteld. Je moet voor rede vatbaar zijn.

In ieder geval … misschien heb je er zelf ook wat aan. Wel nog één ding … het is helemaal in het Engels. 🙂

Oh ja … EN ze hebben een eigen app voor op je mobiele apparaat.

Ik geniet er in elk geval van met volle teugen 😀

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s